ARCFORMA ÉS FÜLBEVALÓ

A megfelelő ékszer a tökéletes megjelenés része.

És a megfelelő ékszer kiválasztását pedig számos tényező befolyásolja. Mint ahogy a különböző típusú szemüvegek sem illenek minden arcformához, a fülbevalókra is érvényes, hogy adott arcformához csak bizonyos típusú fülbe lógók mutatnak jól.

 

Mivel a természet csodálatos, az embereket különbözőkké tette. Mindenki úgy szép ahogy, és ettől egyedi és különleges. A cél az, hogy ezeket az adottságokat úgy használjuk ki és a kiegészítőket úgy variáljuk, hogy a lehető legjobban érezzük magunkat a bőrünkben. Következzen egy kis arcanatómia! Ha eddig még nemt tudtad volna biztosan, hogy ovális vagy hosszúkás arcod van, most kiderül. Nézzük az arcformákat:

​Összesen 6 arcformát különböztetünk meg. Az ovális, kerek, hosszúkás, szögletes, szív alakú arcokat, illetve a gyémánt formát.

 

 

Ovális arcod van, ha az állad keskenyebb, mint a homlokod. Pofid legszélesebb része az arccsont, és az arc íve enyhén csökken az áll felé. Azt mondják, hogy az ovális a legideálisabb, legelőnyösebb fejforma, mert ehhez szinte minden frizura, smink, ékszer jól áll. Ovális arca van például Cindy Crawford-nak, Britney Spears-nek is.

 

 

kerek arc ugyanolyan széles mint magas, és a pofi és az áll íve is gömbölyű. Tehát, ha az álladon kevés a szögletesség, és arcod hosszúsága megegyezik a szélességével, akkor kerek az arcformád. Kerek arca van például Kelly Clarkson-nak, Cathrine Zeta-Jones-nak is.

A hosszúkás fejformát a vékony keskeny arc jellemzi, valamint a magas homlok, az orr inkább hosszabb, mint szélesebb, és az áll hegyes. Legismertebb képviselője Sarah Jessica Parker, vagy Liv Tyler.

 

A szögletes arcot általában az erős, szögletes állkapocs jellemzi. Ha ilyen arcod van, akkor széles arcrésszel, határozott homlokkal és állrésszel rendelkezel. Az arc kb. ugyanolyan széles a homloknál, az orcáknál és az állkapocsnál. Ilyen arca van a hírességek közül Paris Hilton-nak és Demi Moore-nak is.

 

 

 

 

 

 

 

 

A szív alakú arc (másnéven fordított háromszög) állban csúcsos, széles a homlokrész, és lefelé keskenyedik. A homlok az arc legszélesebb pontja, az áll keskenyebb és hegyesebb a homloknál, az arc pedig meredeken keskenyedik el az állig. Az állkapocs is elég keskeny, az arc vonala pedig hasonlít egy élére állított háromszögre. Szív alakú arca van Rihanna-nak, Reese Witherspoon-nak.

A gyémánt arcforma nem túl gyakori. Jellemzője, hogy az arc az orcák vonalában a legszélesebb, a homlok és az áll rövid és keskenyebb. Az egész arcforma szögletesnek hat, de annyira nem négyzet alakú, mint a szögletes forma. Gyémánt arcformája van például Sophie Ellis Bextror-nak, Eva Mendes-nek.

 

Az arcforma és a fülbevalók

 

Fülbevalók kerek és szögletes archoz

 

A fejformánk nagymértékben meghatározza a fülbevaló milyenségét, hiszen ha például kerek fejre kis ékszert, kerek ékszert választunk, akkor pont hogy megnöveljük az arc szélességét és “kugligolyó” hatást érünk el. Kerek fejformára olyan fazonú ékszert kell választani, ami nyújtja az arcot. Ékszerválasztásnál arra kell figyelni, hogy minél kisebb legyen a hangsúly az arc körül, épp ezért a kerek arcúak mindig próbáljanak egysoros, hosszúkás fazont választani. Ez optikailag nyújtja az arcot, ezzel szemben a hosszúkás, de a többsoros darabokat mellőzzük.

 

A szögletes és gyémánt fejformánál hasonló a helyzet, de itt arra is érdemes figyelni, hogy a szögletes formákkal ne emeljük ki a szigorú vonásokat. A karika fülbevaló viszont nem megoldás. Kerüljük a túl geometriai, szögletes formájú fülbevalókat, mert azok kihangsúlyozzák az áll vonalát, pedig a cél az, hogy lágyítsuk azokat.

 

 

Elkerülendő példa az alábbi kép: a szögletes arcot a hosszabban lelógó, pont az állcsontnál szélesedő pókhálós fülbevaló még inkább kiemeli és szélesíti, ezáltal úgy néz ki a hölgy, mintha bedagadt volna az arca.

Jennifer Lopez szív arcához a fülbevaló jó választás, de a sminkkel együtt pont az ellenkező hatást érték el. Túl hangsúlyos lett a szemzug a fehér sminkkel, ami fülbevaló nélkül mutatna jól. Így együtt a kettő torzítja az arcot.

Fülbevalók hosszúkás és ovális archoz

 

Akinek hosszúkás vagy ovális az arca, az örülhet, ugyanis túl sok gondja nem lehet a fülbevalókkal. Náluk bármi számításba jöhet egyetlen kivétellel, és ezek a nagyon hosszú darabok. Ami az álluk vonalánál tovább ér, az tabu, mert akármennyire is szép a kiválasztott fülbevaló, optikailag aránytalanul meg fogja nyújtani az arcukat. Ők nem hibázhatnak sem karika fülbevalóval, sem pedig más, szélesebb darabokkal. A cél, hogy az arcot rövidítsük és oválisnak tűnjön. Olyan fülbevalót ajánlott választani, mellyel szélesíteni tudjuk az arcot.

 

Ha valakinek ovális arca van és hozzá nagyon szép hosszú nyaka, ő bátran viselhet hosszabb fazonú fülbevalókat is, mivel ez gyönyörűen kiemeli a szép nyakat. Érdemes ilyenkor a hosszú hajat felfogni egy csattal, ezáltal még jobban megmutathatjuk az íves, kecses vonalakat.

 

Szív alakú arcnál olyan ékszereket kell választani, ami az áll vonalát szélesíti. 

 

 

Az elálló fül és a fülbevalók

 

Nem elég, ha a fejformánkhoz passzol a kiválasztott fülbevaló, ugyanis hiába van tökéletes formájú fejünk és hozzá egy gyönyörű lógós fülbevalónk, ha eláll a fülünk, akkor nem érdemes próbálkozni vele. Ilyen esetben jobb kerülni a hangsúlyos darabokat, ugyanis azok optikailag még inkább kiemelik az önmagában esetleg még nem túlságosan feltűnő apró "hibát". Tanácsos tehát inkább a kicsi, átdugós fazonoknál és az elegáns, de nem nagy gyöngyöknél maradni. 

Az elálló füleket takarhatjuk a hosszú hajjal is. Kate Hudson fülei egy kicsit elállóak, melyet ezzel a fülbevalóval még jobban kiemel. Ez esetben a dekoltázst kellett volna jobban hangsúlyozni.

Ha tetszett a cikk nyomj egy lájkot a Facebook-on vagy ajánlj minket a Google + -on!

Lájkold a Brillionaire Facebook oldalát is, hogy naponta értesülhess az ékszervilág legújabb eseményeiről: 

 

www.facebook.com/BMyBrillionaire

Tudod, hogy saját stílusodhoz milyen ékszer illik?

 

Még több ékszer tippet kaphatsz, ha feliratkozol ingyenes 5 részes tanulmányunkra az alábbi linken:

 

Felirakozom a tanulmányra!

Arctípusok és hírességek

Arctípusok és hírességek

Beyonce nagy fülbevaló

Beyonce nagy fülbevaló

Beyonce

Beyonce

Balmain nagykarika

Balmain nagykarika

Dolce Gabbana szalmaszálak

Dolce Gabbana szalmaszálak

Beyonce

Beyonce