BALLAGÁS

Ballagás

A ballagással egy régi korszak véget ér és egy új kezdődik a tizenévesek életében. A 8. osztályos ballagás és az érettségi előtti ballagás is meghatározó élmény, hiszen ezután egy teljesen új környezetbe kerülnek a diákok, új iskola, új barátok, új élményekkel lesznek gazdagabbak. És új kihívásoknak kell megfelelni.

 

A lezáruló időszakot ballagással ünneplik a diákok és a tanárok egyaránt, és az addigi teljesítményeket, tapasztalatokat, sikereket ajándékkal szokás jutalmazni. Maradandó, időtálló ajándék az ékszer, mellyel örömteli meglepetést okozhatunk a ballagó diáknak, illetve az osztályfőnöknek is, amikor az osztály tanulói és a szülők közösen köszönik meg az elmúlt évek munkáját, tanítását.

 

Ajánljuk a különböző drágakövekkel díszített ezüst ékszerkollekciónkat, ahol a különböző szettek széles választéka között kiválaszthatjuk a legkedvesebb ajándékot.

 

Ballagási rémálom

 

Valóban a megfelő meglepetéssel kedveskedik a ballagó diáknak?

 

A tinik, fiatalok várt és egyben rettegett ünnepe, a ballagás már a nyakunkon.

 

A ballagás, mind a középiskola lezárása, egy új világ feltárulása nem csak a diákokat, de azok szüleiket, családjukat és barátaikat is stresszbe tudja hozni. Felmerülnek a tipikus kérdések, hogy fog érvényesülni a felnőtt világban, vagy akár az is, hogy mivel lephetjük meg, mi az aminek örülne, mivel tehetném emlékezetessé az „ünnepelt” napját a nagy megmérettetés előtt.

Számtalan ötlet merül fel ilynkor, de valóban a legemlékezetesebb ajándékot adjuk szeretteinknek?

Pénz mindig jól jön, de emlékezni fognak rá holnap?

 

A pénz remek ajándék annak, akinek nincs. De gondoljunk bele abba, hogy ebben a modern korban már egész fiatalon uraljuk, nálunk van és használjuk. Használata és birtoklása olyan, akár egy fogkefe, farmernadrág, vagy épp egy telefon. Ezeket nem igazán emlék gyanánt használjuk. Hiszen ki tudja megmondani mi volt a legboldogabb pillanata egy fogkefével? Senki, vagy nagyon kevesen. Szóval ha van egy kis időnk tegyünk azért, hogy emléket adjunk.

Van egy hírem és vigyázz, mert lehet sokkolóan fog hatni. A KISLÁNY MÁR FELNŐTT NŐ!

 

Ballagási ajándék kiválasztásánál számtalanszor belefutok olyan emberekbe, és ilynkor főleg családtagokra gondolok, akik az ünnepeltet még mindig annak a 3-7 éves törékeny, mindenre bólintó kislánynak látják, akik akkor voltak. Sajnos ilyenkor el kell árulnom egy titkot. A kislány már 18 éves, saját egyéniséggel rendelkezik, más az értékrendje és nem bizos, hogy a keménycukor nyaklánc és karkötő tenné boldoggá.

Nem biztos, hogy a legszolidabb, legkisebb ékszer hozza kirobbanó lázba az ünnepeltet. Kutakodjunk kicsit a ruhatárában, nézzük meg, hogy szeret öltözködni vagy milyen ékszereket hord.

Az én kislányom, unokám a legvisszafogottabb ember a világon!

 

Valóban van olyan lány, aki konzervatív, nem szívesen nyit a világ felé, de attól még nem nagyi ruháit, ékszereit hordja. Ne feletsük el, hogy akit megajándékozunk velünk teljesen másként tud viselkedni, mint azokkal akikkel nap mint nap találkozik, akikkel iskolába jár, bulizik, szórakozik. Leginkább azt tudnám javalolni ilyen esetben, hogy a szerint válasszunk ajándékot, hogy milyen tervei vannak jövőre nézve. Ha a művészeti pályán gondolkodik akkor válasszunk neki individuális, akár merészebb formájú, karakteres ékszert. Ha gazdasági, jogi hivatást szeretne folytatni akkor lehet kissé visszafogott, de erős egyéniséget sugalló ékszer. Törekedjünk ilyenkor a praktikus „jövődben ez még jó lehet” ékszer ajándékra.

Ünnepeljük Nagyit! Avagy hogy ne válassz öreges ajándékot

 

Nagyon jók a személyes ajándékok, be kell valljam, én is odáig vagyok értük. De mikor azt látom, hogy a meglepetés inkább illik ahhoz, akitől kapom, mindsem hozzám, nem biztos, hogy azt az örömteli mosolyt hozza elő belőlem.

Ballagáskor sok nagyi elköveti azt a hibát, hogy unokájuknak olyan ajánkékot választ, ami tökéletesen áll nekik. Felpróbálgatják, elképzelik magukat ezt vagy azt azt az ékszert viselve és megállapítják, mennyire dögös fiatalok még mindig. De valóban ez a legjobb megoldás? Sajnos azt kell mondjam NEM! Javaslatom a már korábban említett, melyik felsőoktatási intézménybe szeretne menni, vagy esetleg fotó a drága unokáról. Sokat segít a kiválasztásban és igazi örömet fog érezni mindenki.