ÉKSZEREK ÁPOLÁSA

Az ékszereid hosszan tartó megóvása és viselhetősége érdekében érdemes megfogadni az alábbi tanácsainkat:

  • Az ékszereid hosszan tartó csillogása és használhatósága érdekében az elszíneződések eltüntetésére használj ezüsttisztító törlőkendőt, melyet megtalálsz az üzletünkben.
  • Töröld át a felületeket a polírozó kendő segítségével. Az ezüstláncok esetében érdemes egyszerre csak néhány centiméteres felületet áttörölni, mivel a lánc elszakadhat a húzás hatására.
  • Az antikolt ékszerek esetében mindig a polírozó kendőt használd!
  • Drágaköves ékszereknél a kendővel való áttörlés után a köveket nedves pamut ruhával töröld át a hosszan tartó csillogásuk érdekében.
  • Köves, zománcos valamint antikolt felületű ékszerek esetében tilos ezüsttisztító folyadékot használni, mivel ezeket a felületeket a folyadék roncsolja!

Ékszereidet minden használat után érdemes áttörölni a polírozó kendővel, mert így hosszan tartó csillogást és tisztaságot biztosíthatsz kedvenc darabjaidnak.
Ezután érdemes puha anyagba, zsebkendőbe, kendőbe csomagolnod ékszereid.
Fontos, hogy ne tárold műanyag zacskóban, mivel azok tartják a párát és elősegítik az oxidációs folyamatot.

Kedvenc kiegészítőid esetén fontos, hogy mindig utolsóként kerüljenek rád, átöltözésnél pedig az első dolog legyen amit leveszel.
Ezzel megelőzheted a sérüléseket, mind az ékszeredben, mind pedig ruhadarabjaidban.Hosszan tartó használhatóság érdekében érdemes odafigyelni a következőkre:  • Kerüljük a dezodor, parfüm, krém használatát ékszer közelében, mivel elszínezheti, roncsolhatja őket. Érdemes ilyen esetben mindig a parfüm, krém felvitele és az ékszer felvétele között időt hagyni.
  • Lehetőleg ne viseld az ékszert úszás vagy fürdés közben. Kerüld a gyógyfürdőkben való viselésüket, mivel a fürdő kémhatása roncsolja a fémeket és a köveket egyaránt.
  • Ne viseld ékszereid alvás közben. Különösen érdemes itt megemlíteni a merev, valamint a kígyó láncokat, hiszen azok megtörhetnek, eldeformálódhatnak vagy akár el is szakadhatnak.


Reméljük, hogy információinkat hasznosnak találod és hosszú ideig örömmel viseled ékszereid, miközben azok a legjobb állapotban maradnak.