ÉKSZEREK A NAGYVILÁGBÓL, HOGY TÜNDÖKÖLJ NYÁRON IS!
Legtrendibb ékszerek, hogy sziporkázz 2014 nyarán!

 

 

Valentino a zodiákus jegyei, vagy Delfina Delettrez első kollekciója a Fendinél és Givenchy mágneses piercingjei mellett összpontosíts a különleges összeállításunkra, hiszen most mindent megtudhatsz a 2014-es tavaszi és nyári ékszerekről, különös tekintettel a New York-i, londoni, milánói és párizsi kifutók világából.

írta: Molnár János

 

 

 

Valentino zodiákus jegyei

 

2008 óta a Valentino márkanév mögött megbújó tervezőpáros, Grazia Chiuri és Pier Pablo Piccoli névjele alatt folyamatosan nyomon követhetjük a báj különleges életre kelését. A különleges anyagok és csipkék használata mellett az eleganciát jelképező földig érő ruhákra pillantva biztosra vehetjük, aki ezeket a ruhákat viseli, sokkal karcsúbbnak hölgynek hat. A 2014 tavaszi/nyári kollekciójukban nagy hangsúlyt fektetnek a népi hímzésű, türkiz és korall berakású, brokát valamint velúr rojtos tunikákra, amik igazi fekete ruhás jó kislány hatását keltik. Ami az ékszereket illeti, az őszi/téli kollekció után idén a gyöngyök mellett kollekciójukban megjelentek a zodiákus jegyeket megörökítő, hangsúlyos medálok és karkötők. Garantáltan az egyik legkívánatosabb és legérdekesebb kollekcióval rukkoltak elő.

Delfina Delettrez talizmán ékszerei a Fendi-nél

 

Tény, hogy Delettrez neve egyre jobban összeforr a Fendi márkanévvel és többször látjuk az általa fémjelzett darabokat a kifutón. Idén Silvia Fendi (aki egyébként a Fendi kiegészítő igazgatója, valamint a Fendi családi vállalkozás örököse) illetve a cég kreatív igazgatója, Karl Lagerfeld közösen úgy döntöttek, hogy Delfina legyen az idei év tavaszi/nyári ékszerkollekciójuk tervezője. És mi lett a végeredmény? Delettrez nevéhez kötődik egy különleges ravasz és részletes kidolgozású stílus, mellyel most a divatház méltán büszkélkedhet. A kristályokkal díszített, szőrmés, és egy, a Fendi háztól nem megszokott, talizmándíszítésű ékszerkollekcióval rukkolt elő.

Trompe-l'oeil gyöngyök a Chanel házból

 

A párizsi Grand Palais üvegkupolája alatt az idő csak egy illúzió. A Chanel által névjelzett motívumok, beleértve a klasszikus, No. 5 parfümös üveget, az elegáns gyöngyöket és az időtálló logót vagy akár a már a cégtől eltávozott Karl Lagerfeld stílusának együttese lenyűgöző módon vetekedett a falakon kiállított műkincsekkel. Ahogy a legendás, No. 5 üveg életnagyságú robotként felvonult a kifutón, lazán viselt óriás gyöngylánccal, mely egy fülhallgató hatását keltette, mindenképpen különleges elképzelés a tervezőktől. Az idei Chanel kollekció egy képzeletbeli kortárs galériában biztosan megállná a helyét.

Givenchy és a mágneses piercingek

 

Miután az elmúlt szezonokban Givenchy szarv formájú fülbevalókkal küldte ki a kifutóra a modelleket, idén Riccard Tisci a fülcimpáról a fülkagylóra tette át a hangsúlyt a különböző, színes kristály ékszereivel, melyeknél biztosra vehetjük, hogy megalkotta az új modern törzsi ékszereket és ezzel útjára indította az „olyan kívánatos” stílust.

Alexander McQueen harcos karperecei

 

Sara Burton, az Alexander McQueen márka kreatív igazgatója elegáns athéni harcosokat vonultatott a kifutón. A párizsi Republican Guard-ban bemutatott kollekció egy sor ókori gladiátor motívummal büszkélkedhet, legyen szó a bőr csizmákról, a fém fej és karpántokról és az egyedileg megformált karperecekről. Hogy mi lett a végeredmény? Egy erős és határozott kollekció.

Balmain óriás láncai

 

A téli, gyémánt kanáriként bemutatott kristályos kollekciója után Balmain kreatív igazgatója, Olivier Rousteing a tavaszi/nyári kollekciót a párizsi nő nappali viseleteként alkotta meg. Ezt a klasszikus ikont tette még izgalmasabbá az óriás szemekből álló hatalmas nyakláncokkal, melyeket első látásra tagbaszakadt darabok alkotják, de közelebbről megfigyelve finom szövésű láncok aprólékos kimunkálása. És íme, ez a sajátosság, ami a Balmain egyedi védjegye.

Céline művészi mandzsettái

 

Szürrealista módón formázott szemöldökkel és a 80-as évek visszhangjával lépett a kifutóra a Céline lány, hogy bemutassa a 2014 tavaszi/nyári kollekciót. Éksereiben is pont ez tükröződik vissza, a merész szögletes, színes karkötők igazi kuriózumnak számítanak.

Superstar Lanvin

 

Örömteli búcsút vettünk a szürke téli hónapoktól, mikor Lanvin bemutatta a tavaszi/nyári kollekcióját. Alber Elbaz méltán nevezheti magát az illúzió mesterének, ahogy bemutatta a gyöngyház és irizáló szatén ékszer, valamint ruhakölteményeket.

Mérgező éden Dior-tól

 

Raf Simons Dior tavaszi kollekciójában megtudhatjuk, hogy a zöldellő lombok lenyűgöző játéka, valamint a rengeteg virág együttese milyen hipnotikus hatásra képes. Egy képzeletbeli világ fordulatai, hímzett szlogenek, mint akár „Alice Garden”, valódi mesevilág hangulatát keltették. Ráadásként Camille Miceli, a Dior kiegészítő design igazgatója elbűvölő, mérgező kollekcióval lepett meg mindenkit, hiszen a kifutón a lányok vastag gyöngyfüzéreire pillantva azonnal a fára felkúszó mérges szömörce juthat bárkinek az eszébe.

Hawaiian earrings at Dsquared²

 

A tervező ikerpár, Dean és Dan Caten nyitotta meg a milánói divat hetet, mely keretében Londonból induló repülőn hűsítő koktélok mellett a nyári napsütést keltette életre, mindezt képzeletbeli Hawaii-i utazás keretein belül. A modellek az 50-es évekre oly jellemző macskaszem formájú napszemüvegben, a fülükben arany pálmalevelekkel léptek a kifutóra, ezzel is hirdetve a nyár szépségeit.

Botega Veneta monoklin nyakláncai

 

Nyakláncban és karkötőben egyaránt a monoklin formavilága köszönt vissza Bottega Veneta tavaszi/nyári kollekciójáról. Ahogy a kvarccal díszített ezüst kerek kiegészítők visszaverték a fényt, úgy tették még hangsúlyosabbá a luxus anyagokból megálmodott, Tomas Maier névjele alatt futó olasz kollekciót.

Édenkert madarai Roberto Cavalli álmaiból

 

Gyűrűkben, nyakláncokban és karkötőkben is egyedülállót alkotott idén Roberto Cavalli. Az ékszerekből egy olyan Paradicsomot alkotott, mely telis tele van színpompás madarakkal, és ezt a hatást tette még drámaivá azzal, ahogy a modellek nyakát és csuklóját különleges tónusokkal és effektekkel emelte ki, ezzel is kihangsúlyozva az Éden madarait.

Nem tudod milyen ékszerek illenek a stílusodhoz?

Megvettél egy ékszert, de nem érezted jól magad benne?

 

Íratkozz fel 5 részes tanulmányunkra és megmutatjuk, hogyan mozogj magabiztosan ebben a különleges világban,

illetve bevezetünk az ékszerviselés új dimenziójába!

 

Feliratkozom a tanulmányra! Katt ide!