UTAZÁS A DRÁGAKÖVEK VILÁGÁBA

Achát

 

Az achátok leföldelő kövek, érzelmi, fizikai és intellektuális egyensúlyt teremtenek. Segítik a fizikai energia összpontosítását és stabilitását. Ereje összhangba hozza a yinget és a jangot, a pozitív és a negatív erőket, amelyek egyensúlyban tartják az univerzumot. Enyhülést adó és nyugtató kő. lassan, de annál hatékonyabban dolgozik. Többszörös rétegei rejtett információkra deríthetnek fényt.

Pszichológiailag az achát finoman elősegíti önmagunk elfogadását, ami aztán erősíti az önbizalmunkat. Jótékonyan hat az önelemzésre és a rejtett körülményekre, amelyik megakadályozza, hogy minden tekintetben jól érezzük magunkat a bőrünkön.

 

Az achát növeli a szellemi tevékenységet, mivel fejleszti a fegyelemösszpontosítást, a felfogást és az elemzőképességet, így könnyebben találjuk meg a gyakorlati megoldásokat. Az achát igazságszeretete támogat abban, hogy kiálljunk az igazunk mellett. Más áttetsző kristályokkal együtt serkenti az emlékeket.

 

Érzelmileg: ez a kristály győzedelmeskedik a negatív beállítottságon és a szívfájdalmon. Csillapítja az elfojtott haragot, táplálja a szeretetet és a bátorságot az újrakezdéshez. Bármilyen érzelmi sérülésre hasznos. a belső feszültség oldásával biztonságérzetet kelt.

Spirituálisan fokozza a tudatot, a kötődést a kollektív tudathoz és az élet rendkívüliségének tudatát. Elősegíti a békés szemlélődést és az élettapasztalatok hasznosítását, ami spiritualitás fejlődéséhez és belső stabilitáshoz vezet.

 

Gyógyhatása: az achát stabilizálja az aurát, elnyeli és átalakítja a negatív energiákat. Tisztító hatása fizikai és érzelmi szinten erőteljes. A szívre helyezve jótékonyan hat az érzelmi rendellenességekre, amelyek gátolják a szeretet elfogadását. A hasra téve vagy elixírként fogyasztva serkenti az emésztést és enyhíti a gyomorhurutot. Gyógyítja a szemet, a gyomrot és a méhet, tisztítja a nyirokrendszert és a hasnyálmirigyet, erősíti a hajszálereket, orvosolja a bőrbetegségeket.

 

 

 

 

 

 

 

Borostyán

 

Szoros a kapcsolata a földdel, és a magasabb rendű energiák számára földelést biztosít. Erőteljes gyógyító és tisztító kivonja a rendellenességet a testből, és elősegíti a szövetek új életre keltését. Ugyancsak tisztítja a környezetet és a csakrákat. Elnyeli a negatív energiákat és átalakítja pozitív erőkké, amelyek serkentik a szervezet öngyógyítását. Hatékony védelmező, a mindennapi önmagunkat összekapcsolja a magasabb rendű spirituális valósággal.

 

Pszichológiailag a borostyán stabilitást hoz az életbe, de ösztönöz is azzal, hogy hajtóerőt biztosít a terveink eléréséhez. Meleg, fénylő energiái vidám, mesterkéltetlen beállítottsággá alakulnak át, amely azért tiszteletben tartja a hagyományokat. Segíthet semlegesíteni az öngyilkosságra és a depresszióra való hajlamot.

 

Mentálisan a borostyán serkenti az elmét, megtisztítja a depressziótól, előmozdítja a pozitív gondolkodásmódot és a kreatív önkifejezést. Egyensúlyt teremt, türelmessé tesz, bátorítja a döntések meghozatalát, jótékonyan hat az emlékezetre. Rugalmassága szerteoszlatja az ellenkezést.

 

Érzelmileg békességet teremt bennünk, és erősíti a bizalmat. Spirituálisan a borostyán fejleszti az önzetlenséget, a bölcsességet.

 

Gyógyhatása: a borostyánkő a csakrák rendkívül hatékony tisztítója és gyógyítója. Fizikai szinten életerővel itatja át a testet, és megvan az a képessége, hogy kivonja a betegséget a testből. A fájdalom és a negatív energia elnyelésével lehetővé teszi, hogy a szervezet visszanyerje az egyensúlyát és önmagát gyógyítsa. Csillapítja a stresszt. Együtt rezeg a torokkal, jótékonyan hat a golyvára és más torokproblémákra, gyógyítja a gyomrot, a lépet, a vesét, a húgyhólyagot, a májat és az epehólyagot, enyhíti az ízületi problémákat, valamint erősíti a nyálkahártyát. Elixírként és sebgyógyításra használva kitűnő természetes antibiotikum. Serkenti a napfonatcsakrát, és segíti az energiák földelését a testbe.

 

 

 

 

 

 

 

Ametiszt

 

Rendkívül jót tesz az agynak, attól függően, hogy mire van szüksége, nyugtatja vagy serkenti. Meditáció közben a gondolatokat távol tartja a mindennapok történéseitől, nyugtatja a vívódót, s ezzel elmélyültebb megértést tesz lehetővé. Szellemileg segíti, hogy kevésbé szétszórtak legyünk, jobban tudjunk összpontosítani és tisztában leszünk a képességeinkkel. Támogatja az új ötletekkel való azonosulást, összekapcsolja az okot és az okozatot.

 

Megkönnyíti a döntéshozatalt, egyformán biztosít józan észt és spirituális megérzéseket, valamint segíti a döntések és a megérzések gyakorlati alkalmazását. Szellemileg megnyugtat és szintetizál, segíti az ingerület átvitelt az agyban. Megszünteti az agy hiperaktivitása okozta álmatlanságot, és véd az ismétlődő rémálmot ellen. Fokozza az emlékezőtehetséget, fejleszti az eltökéltséget, és támogat abban, hogy megvalósítható célokat tűzzünk magunk elé. Elősegíti, hogy emlékezzünk az álmainkra és megértsük azokat, erősíti bennünk a vizualizáció képességét.

 

Az ametiszt egyensúlyt teremt mindenben, fejleszti az érzelmi kiegyensúlyozottságot. Elűzi a haragot, a dühöt, a félelmet és az aggódást. Enyhíti a szomorúságot és a bánatot, támogatást nyújt az olyan helyzetekben, amelyekben vesztesnek érezzük magunkat.

 

Az egyik legspirituálisabb kő: erősíti az isteni szeretetet, megmutatja a maga valójában, fejleszti az önzetlenséget és a spirituális bölcsességet. Működésbe hozza a megérzést, és hangsúlyozza a médiumi képességeket. Ha ametiszttel alszunk, lehetővé teszi a testen kívüli élmények megélését és intuitív álmokat hoz. Az érzékszerveken túli szinten az ametiszt egyensúlyba hozza, összekapcsolja a fizikai, a szellemi és az érzelmi testet, és összeköti a spirituálissal. Tisztítja az aurát, átalakítja a negatív energiát, serkenti a torok- és a koronacsakrát. Segít mindazoknak, akik éppen készülődnek a nagy átalakulásra, a halálra.

 

Gyógyhatása: serkenti a hormonképzősét, összehangolja a belső elválasztású rendszert és az anyagcserét. Erősíti a tisztító- és kiválasztó szerveket, valamint az immunrendszert. Csökkenti a fizikai, az érzelmi és a pszichológiai fájdalmat, blokkolja a geopatikus stresszt. Enyhíti a fejfájást, oldja a feszültséget. Jótékonyan hat a horzsolásra, a sérülésre, a duzzanatra, valamint a hallásproblémákra. Gyógyítja a tüdő- és a bőrbetegségeket, a sejtzavarokat, valamint az emésztőszervek és légutak rendellenességeit. Hasznos a belek számára, szabályozza a bélflórát, kiűzi a parazitákat, és elősegíti a víz újra felszívódását. Megszünteti az álmatlanságot és nyugodt alvást biztosít. Stabilizálja a pszichiátriai betegségekben szenvedők állapotát, de nem szabad használni paranoia és skizofrénia esetén.

 

Alkalmazása: viseljük vagy tegyük a megfelelő helyre, elsősorban, mint ékszert.

 

 

 

 

 

 

 

Kalcit

 

A kalcit hatékonyan növeli és tisztítja az energiát. Ha a szobában egyszerűen csak leteszünk egy kalcitot, megtisztítja a környezetet a negatív energiáktól, a saját energiaszintünket pedig megemeli. A testen belül pedig felszabadítja a megrekedt energiát. A többféle színű kalcit használata tisztítja a fizikai és a finomtesteket. A kalcit aktív kristály, felgyorsítja a fejlődést és a növekedést. Ez a spirituális kő a magasabb rendű tudathoz kapcsolódik, így megnyitja az utat hozzá, felerősíti a médiumi képességeket, az üzenetközvetítést és a testen kívüli élmények megtapasztalását. Előmozdítja a spirituális fejlődést, lehetővé teszi, hogy a lélek emlékezzen az átélt élményekre, miután visszatér a testbe.

 

Pszichológiailag a kalcit összekapcsolja az érzelmeket és az értelmet, így létrehozza ezzel az érzelmi intelligenciát. Pozitív a hatása, különösen akkor, amikor valaki elvesztette a reményt és az ambíciót. Szembeszáll a lustasággal, segít energikusabbá válni minden szinten.

Mentálisan megnyugtatja az elmét, felismerésre és elemzésre tanítja, ösztönzi az előrelátást, és serkenti a memóriát. Segít megkülönböztetni és megőrizni a fontos információkat. A kalcit azt a képességet adományozza, hogy az ötleteket tettekre tudjuk váltani. Hasznos kő a tanuláshoz is.

 

A kalcit csillapítja az érzelmi stresszt, azt derűvel helyettesíti. Stabilizáló kő fokozza a bizalmat önmagunkban és erősíti bennünk azt a képességet, hogy felül tudjunk emelkedni a kedvezőtlen sorsfordulatokon. Nagyon finom szinten a megfelelő színű kalcitok elrendezésével tisztíthatjuk, egyensúlyba hozhatjuk és energiával tölthetjük fel a csakrákat.

Gyógyhatással van a kalcit a kiválasztó szervekre. Elősegíti a kalcium beépülését a csontokba, a mészlerakódást viszont feloldja, erősíti a csontvázat és az ízületeket. Csillapítja a beleket és a bőrbetegségeket. Serkenti a véralvadást és a szövetek gyógyulását. Megerősíti az immunrendszert, és kisgyerekeknél támogatja a növekedést. Elixírként gyorsan kifejti a hatását. Alkalmazható bőrre, fekélyekre, szemölcsökre és gennyes sebekre. A kalcit tisztítja, és újra energiával tölti fel a csakrákat.

 

Alkalmazása: fogjuk a kezünkbe, vagy tegyük a megfelelő testrészre. Viseljük függődíszként. Kristályrácsot képezve körberakhatjuk vele az ágyat. Használjuk drágakő-eszenciaként.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Karneol

 

A jelen valóságában földel és rögzít. nagy energiával bíró stabilizáló kő, kitűnő a vitalitás és a motiváció újraépítésére, valamint a kreativitás fokozására. Hasznos színházi tevékenységekhez is. A karneol meg tud tisztítani más köveket.

Pszichológiailag hozzásegít az élet körforgásának elfogadásához, így eloszlatja a haláltól való félelmet. Régen arra használták, hogy védelmezze a halottat a túlvilágra vezető útján. Bátorságot ad, elősegíti a pozitív életszemléletet, eloszlatja az apátiát, az üzletben és más ügyekben is sikerre sarkall. A karneol hasznos bármilyen jellegű visszaélés megszüntetésére. Segít bízni önmagunkban és a megérzéseinkben. Lehatol cselekvéseink mozgatórugójának a gyökeréig, legyőzi a negatív körülményeket, és állhatatossá tesz.

 

Mentálisan a karneol fejleszti az elemzőképességet, és egyértelműsíti a megérzéseket. Meditáció közben eltávolítja az oda nem illő gondolatokat és az álmodozókat összekapcsolja a mindennapok valóságával. Élesebbé teszi a figyelmet és megszünteti a szellemi letargiát.

 

Érzelmileg ez a kő hatékonyan véd az irigységtől, dühtől és a sértődéstől akár a sajátunkról van szó, akár máséról. Csillapítja a haragot, száműzi az érzelmi negativitást és életszeretettel helyettesíti.

 

Gyógyhatása a karneol tele van életerővel. serkenti az anyagcserét. Aktiválja az alapcsakrát, hat a női szaporítószervekre, és növeli a termékenységet. Legyőzi a frigiditást és az impotenciát, gyógyítja a hát alsó részének problémáit, a reumát, az ízületi gyulladást, az idegzsábát és a depressziót, különösen előrehaladott életkorban. Szabályozza a testnedveket és a veséket, meggyorsítja a csontok és az ínszalagok gyógyulási folyamatát, valamint megállítja a vérzést. Fokozza a vitaminok és az ásványi anyagok feszívódását, biztosítja a szervek, a szövetek jó vérellátását.

 

Alkalmazása használjuk medálként vagy övcsatként, vagy tegyük a bőrre érintkezve a megfelelő testrészre. a karneol a bejárati ajtó közelében biztosítja a védelmet és vonzza a gazdagságot az otthonunkra.

 

 

 

 

 

 

 

Kalcedon

 

Gondoskodó kő, fejleszti a testvériességet, a jóakaratot, fokozza egy közösség összetartó erejét. Használható a gondolatátvitel és a telepátia elősegítésére is. Elnyeli a negatív energiát, majd szétoszlatja, megelőzendő a továbbadást.

A régi időkben a kegyhelyet kalcedonból késztették és ezüsttel szegélyezték. Azt tartották róla, hogy megelőzi a mérgezést.

 

A kalcedon harmónikussá teszi az elmét, a testet, az érzelmeket és a szellemet. A jóindulat és a nagylelkűség érzését csepegteti belénk, az ellenséges érzületeket megszünteti és a melankóliát örömmé alakítja át.

 

Pszichológiailag csökkenti az önbizalomhiányt, és konstruktívvá teszi a belső gondolkodást. Nyitott és lelkes egyéniséggé tesz. Elnyeli és szétszórja a negatív gondolatokat, érzelmeket és a rossz álmokat.

 

Gyógyhatása: a kalcedon hatékonyan tisztít, beleértve a nyílt sebeket is. Táplálja az anyai ösztönt, és növeli a tejelválasztást, javítja az ásványi anyagok hasznosítását, megakadályozza lerakódásukat az erekben. Csökkenti az elmebaj és a szenilitás tüneteit. Fokozza a fizikai energiát. Egyensúlyba hozza a testet, az érzelmeket, az elmét és a lelket, gyógyítja a szemet, az epehólyagot, a csontokat, a lépet, a vért és a keringési rendszert.

 

Alkalmazása viseljük az ujjakon, a nyak körül, övcsatként, vagy tegyük a megfelelő testrészre, elsősorban a szervek fölé és a bőrrel érintkezve!

 

 

 

 

 

 

 

Citrin

 

A citrin hatékonyan tisztít és regenerál. A nap erejét hordozza ez a rendkívül jótékony hatású kő. Meleget és energiát ad, nagyon kreatív. Azok közé a kristályok közé tartozik, amelyeket sosem kell tisztítani. Elnyeli, átalakítja, szétszórja és földeli a negatív energiát, ezért fokozottan védi a környezetet. Az élet minden szintjén energiával tölt fel. mivel az aurát védelmezi, hatékony jelzőrendszerként használható, hogy képesek legyünk megvédeni magunkat. Tisztítja a csakrákat, különösen a napfonat- és a köldökcsakrát. Aktiválja a koronacsakrát, és utat enged a megérzésnek. A citrin tisztítja, egyensúlyba hozza a finomtesteket, és összehangolja azokat a fizikaival.

 

A gazdagságot hozó kristályok közé tartozik. Ez a dinamikus kő vonzza a gazdagságot és a gyarapodást, a sikert és mindent, ami jó. Boldog, nagylelkű kő. Arra ösztökél, hogy megosszuk másokkal azt, amink van, s mindeközben segít abban, hogy megtartsuk a vagyonunkat. Megvan ahhoz az ereje, hogy örömben részesítse mindazokat, akik fogékonyak erre az érzésre. A citrinnél külön bánatnak és negativitásnak nincs helye. Hatásosan simítja el az egy közösségen vagy a családon belüli nézeteltéréseket.

 

Pszichológiailag a citrin növeli az önérzetet és az önbizalmat, és megszünteti az ártó tendenciákat. Hangsúlyozza az egyéniséget, fejleszti az eltökéltséget, serkenti a kreativitást és segíti az önkifejezést. Kevésbé leszünk tőle érzékenyek, különösen a bírálatra, viszont előmozdítja az építő kritikát. Ösztönzi a pozitív beállítottság fejlődését és az optimista előretekintést, így lehetővé teszi, hogy haladjunk előre az áramlással, ne pedig a múlton rágódjunk. Ez a kő elősegíti az új tapasztalatok élvezetét, és a legjobb megoldás megtalálásáig támogatást nyújt az összes lehetséges út feltérképezéséhez.

 

Mentálisan a citrin növeli a figyelem-összpontosítást, és az elme újjászületik tőle. Kitűnő a depresszió, a félelmek és a fóbiák legyőzéséhez. Erősíti a belső nyugalmat, így a bölcsesség érvényre juthat. Segít az információk feldolgozásában, a helyzetek elemzésében, és pozitív irányba tereli ezeket. Tudatára ébreszt a magasabb rendű tudatnak. A citrinből készült medál viselése legyőzi azt a nehézséget, amelyet a gondolatok és az érzések szavakba öntése okoz.

 

Érzelmileg a citrin fokozza az életörömöt. Megszünteti a negatív jellemvonásokat, a félelmeket és a legmélyebb szinteken található érzéseket. Legyőzi a felelősségtől való félelmet, és megállítja a haragot. Ez a kő segít abban, hogy belesimuljunk az érzések áramába, és érzelmileg kiegyensúlyozottakká váljunk.

 

Fizikailag: energiával tölti fel és megerősíti a fizikai testet. Hasznos azoknak az embereknek, akik különösen érzékenyek a környezeti és más külső hatásokra.

 

Gyógyhatása: a citrin kiváló az energiával való feltöltéshez és újratöltéshez. Fokozottan jótékony hatású krónikusfáradtság-szindróma esetén, és visszafordítja az elváltozással járó betegségeket. A citrin serkenti az emésztést, a lépet és a hasnyálmirigyet. Megszünteti a vesék és az epe fertőzéseit, gyógyítja a szemproblémákat, serkenti a véráramlást, méregteleníti a vért, aktiválja a csecsemő- és egyensúlya hozza pajzsmirigyet. Melegítő hatása van és erősíti az idegeket. A citrin mint eloszlató enyhülést hoz a székrekedésre, és eltünteti a cellulitiszt. Elixírként jótékony hatású a menstruációs problémákra és a klimax tüneteire (például a hőhullámokra), egyensúlyban tartja a hormonokat és mérsékli a fáradtságérzetet.

 

Alkalmazása: viseljük az ujjunkon vagy a torkon, a bőrrel érintkezve! Egy lefelé mutató citrincsúcs viselése a lélek aranysugarát lehozza a fizikai valóságba. Gyógyítás céljával helyezzük a megfelelő testrészre! Meditáláshoz gömb alakban használjuk! Azt otthonunkban vagy az irodában tegyük a gazdagságsarokba!

 

 

 

 

 

 

Gránát

 

Hatékony energiafeltöltő és regeneráló. Tisztítja és újra energiával telíti a csakrákat. Újjáéleszti, tisztítja és egyensúlyba hozza az energiát, és higgadtságot vagy szenvedélyt hoz. Attól függően, hogy mire van szükség. Azt tartják róla, hogy képes elriasztani a közeledő veszélyt, és régen védelmet nyújtó talizmánként hordták magukkal. A gránát a legnagyobb mennyiségben előforduló kövek közé tartozik. Különböző fajtái vannak, attól függően, hogy milyen ásvány alkotja, s mindegyiknek egyedi tulajdonságai vannak az általános jellegzetességek mellett.

A gránát felébreszti a szerelmet és a ragaszkodást. Egyensúlyban tartja a szexuális vágyat, és mérsékli az emocionális diszharmóniát. A vörös gránit különösen serkenti az irányított kundalin energiát felemelkedést és növeli a szexuális potenciát. Ez az elkötelezettség egyik köve.

A gránátnak nagy hasznát vesszük krízisben. Különösen a kilátástalannak tűnő helyzetekben nyújt segítséget, vagy amikor az élet darabjaira hullik szét, vagy trauma következik be. Fokozza, aktivizálja és erősíti a túlélési ösztönt, bátorságot és hitet ad a reménytelennek látszó helyzetekben. A gránát hatására a válság kihívásba fordul át. Nehéz időkben biztosítja a közösség támogatását.

Szoros kapcsolatban áll az agyalapi miriggyel, elősegíti a mindenre kiterjedő tudatot és az előző életet felidézését. Aktivál más kristályokat, erősíti a hatásukat. Tisztítja a negatív csakraenergiát.

Pszichológiailag a gránátot pontosabbá teszik önmagunk és mások megfigyelését. Lebontják a mélyen belén ivódott viselkedésmintákat, amelyek tovább már nincsenek hasznunkra, segítenek elkerülni a nézetkülönbségeket vagy a nem tudatosan gerjesztett szándékos ellenkezést.

Mentálisan megkönnyíti a haszontalan, elavult vagy régi ötletek elvetését.

Érzelmileg a gránát megszünteti a gátlásokat és a tabukat. Megnyitja a szívet, és önbizalommal ruház fel.

 

Gyógyhatása: a gránát regenerálja a testet. Serkenti az anyagcserét. Gyógyítja a gerincet és a sejtek rendellenességeit, tisztítja, és újra energiával tölti fel a vért, a szívet és a tüdőt, és megújítja a DNS-t. Elősegíti az ásványi anyagok és a vitaminok hasznosítását.

Alkalmazása: viseljük a fülben, az ujjon vagy a szív fölött, a bőrrel érintkezve! Gyógyítás céljából tegyük a bőrre a megfelelő testrésznél! Az előző lelkek előhívásához tegyük a harmadik szemre!

 

 

 

 

 

 

 

Iolit

 

Az iolit a látomás köve. Aktiválja a harmadik szemet, s amikor az összes csakra összehangoltan működik, megkönnyíti a vizualizációt és az ösztönös megérzéseket. Elmélyíti a kapcsolatot a belső tudással. Sámánszertartásokon is használható, és elősegíti a testen kívüli utazásokat. Az aurával kapcsolatban az iolit olyan elektromos töltést bocsát ki, amely újra energiával látja el az aurát, és összehangolja a finomtestekkel.

 

Pszichológiailag az iolit segít a megértésben, megszünteti a függőségi viszonyok okait, lehetővé teszik, hogy az igazi önmagunkat mutathassuk meg, és megszabadít a környezetünk elvárásitól. Mentálisan az iolit tisztítja a gondolatformákat.

 

Érzelmileg az iolit feloldja a kapcsolatokon belüli nézeteltéréseket. Mivel előmozdítja az önmagunkért való felelősségvállalást, megszünteti a kölcsönös függőséget párkapcsolatban.

 

Gyógyhatása az iolit erőssé teszi a szervezetet. Csökkenti a test zsírraktárait, mérsékli az alkohol hatását, támogatja a máj méregtelenítését és regenerációját. Jótékonyan hat a maláriára és a lázra, segíti a hipofízist, az arcüregeket és a légző rendszert, csillapítja a migrénes fejfájást. Megöli a baktériumokat.

 

Alkalmazása tegyük a megfelelő testrészre, vagy a harmadik szemre, ha már minden csakra összehangoltan működik.

 

 

 

 

 

 

 

Labradorit

 

Színjátszó labradorit nagyon misztikus és védelmező kő, fényhozó. Erősíti a tudatot és az univerzális energiákkal teremt kapcsolatot. Eltéríti a nemkívánatos energiákat az aurától, és megelőzi az energiaszivárgást. Terápia alatt megakadályozza a negatív energiák kibocsátását. El tud vinni bennünket egy másik világba vagy más életekbe.

A labradorit összehangolja a fizikai és az éteri testet, s nyilvánvalóvá teszi a spirituális célokat. Növeli a tudatot és a spirituális energiákat földeli a fizikai testbe. Ez a kő erősíti a megérzést és az extraszensz képességeket, beleértve a „megfelelő időzítés” művészetét is, a tudattalanból üzeneteket hoz a felszínre, és megkönnyíti a megértésüket.

 

Pszichológiailag eloszlatja a félelmeket, a bizonytalanságérzetet és a korábbi csalódásokból származó lelki bánatokat, beleértve az előző életekben elszenvedetteket is. Erősíti a hitet önmagunkban, és a bizalmat az univerzumban. Eltávolítja mások kivetítéseit, különösen azokat a gondolatformákat, amelyek az aurára kapcsolódnak rá.

 

A labradorit megnyugtatja a túlságosan tevékeny elmét, energiával tölti fel a képzeletet és új ötleteket szül. Az elemzést és az ésszerűséget egyensúlyba hozza az ösztönös megérzésekkel. Elmélkedésre és önelemzésre késztet. Az intellektuális gondolkozást az intuitív bölcsességgel egyesíti, eloszlatja az illúziókat, lehatol a dolgok gyökeréig, s megmutatja a gondolatok és a tettek mögött rejtőző valódi szándékot. A múlt elfojtott emlékeit a felszínre hozza.

A labradorit hasznos társ változások idején: erősít és állhatatosságot biztosít. Az átalakulás köve: előkészíti a testet és a lelket az emelkedési folyamatra.

 

Gyógyhatása: a labradorit jó hatással van a szem és az agy rendellenességéire, oldja a stresszt, szabályozza az anyagcserét. Gyógyítja a megfázást, a köszvényt és a reumát. Egyensúlyban tartja a hormonokat, csillapítja a menstruációs feszültséget, és csökkenti a vérnyomást. Radionikus kezelésben tanúként használható: hajszálpontosan megjelöli a rendellenesség okát.

 

Alkalmazása: viseljük a magasabb rendű szívcsakra fölött, fogjuk a kezünkbe, vagy tegyük a megfelelő testrészre.

 

 

 

 

 

 

 

Lapisz lazuri

 

A lapis lazuri megnyitja a harmadik szemet és egyensúlyba hozza torokcsakrát. Elősegíti a megvilágosodást, serkenti a megvilágosodást, serkenti az álmodását, hangsúlyozza az extraszensz képességeket, megkönnyíti az asztrális utazást, növeli a személyes és a spirituális erőt. Ez a kő gyorsan oldja a stresszt, mély békességet biztosít. Hatalmas nyugalom jellemző rá, és a kulcsot jelenti a spirituális képességekhez. Védelmet nyújtó kő, az őrzőlényekkel áll kapcsolatban. Felismeri az asztrális támadást, blokkolja és visszatéríti az energiát oda, ahonnan ered. A kimondott szó erejére tanít. És visszafordítja azokat az átkokat, rendellenességeket, amelyeket a ki nem mondott dolgok okoztak.

 

Ez a kő fizikai, érzelmi, szellemi és spirituális szinten egyaránt harmóniát teremt, amelynek hiánya depressziót, rendellenességet és céltalanságot eredményez viszont a harmónia mély belső tudást biztosít.

A lapis lazuri segít abban, hogy az életünket magunk irányítjuk. Felfedi a belső igazságot, növeli az öntudatot, valamint lehetővé teszi a kompromisszumok és az akadályok nélküli önkifejezést. Ha az elfojtott harag nehézségeket okoz a torokban vagy a kommunikációban, a lapis lazuri feloldja ezeket. Ez a kő az őszinteséggel, a könyörületességgel és a becsületességgel gazdagítja a személyiséget.

 

A lapis lazuli hatékonyan erősíti a gondolkodást. Serkenti a tudat magasabb rendű képességeit, objektivitást és egyértelműséget biztosít. Fokozza a kreativitást. Segít szembenézni az igazsággal bárhol is bukkanunk rá, valamint annak elfogadásában, amire tanít. Támogatja a saját véleményünk kinyilvánításában és elrendezi a konfliktusokat. Az aktív hallás hasznosságára tanít. Megerősíti a szellemi és a baráti kapcsolatokat, és megkönnyíti érzelmeink és érzéseink kimondását. Szertefoszlatja a mártíromságot, a durvaságot és a szenvedést. Drágakő-esszenciaként megsemmisíti az érzelmi leigázottságot.

 

Gyógyhatása: a lapis lazuri enyhíti a fájdalmat, különösen a migrénes fejfárással együtt járót. Legyőzi a depressziót, jótékonyan hat a létező- és az idegrendszerre, valamint a torokra, a gégére és a pajzsmirigyre, a tisztítást végző szervekre, a csontvelőre, a csecsemőmirigyre és az immunrendszerre. Megszünteti a halláskárosodást, tisztítja a vért, és serkenti az immunrendszert. Enyhíti az álmatlanságot és a szédülést, csökkenti a vérnyomást.

 

Alkalmazása: viseljük, vagy tegyük a torokra vagy a harmadik szemre. A lapis lazulit a rekeszizom fölött kellene elhelyezni.

 

 

 

 

 

 

 

Ónix

 

Az ónix erőt ad. Támogatást biztosít nehéz vagy zavaros körülmények között, valamint óriási fizikai vagy szellemi stressz időszakában. Középpontba hozza az energiánkat és összehangolja a magasabb rendű hatalommal, elérhetővé teszi a magasabb rendű útmutatást, olyan a hatása, mintha a teljességgel állnánk kapcsolatban. Az ónix előrevisz az időben, bepillantást enged a jövőbe, s az egyéniséget erősítő képességével lehetővé teszi, hogy a saját sorsunkat magunk alakítsuk. Fokozza az életerőt, a következetességet és a kitartást. Segíti az inkarnációra szóló leckék megtanulását, magabiztosságot ad és a környezetünkben történtek nem keltenek bennünk szorongást.

 

Az ónix titoktartó: támogat abban, hogy ne fecsegjük ki a terveinket. Azt tartják róla, hogy megőrzi mindannak az emlékét, ami a viselőjével történt, használható pszichometriára is, mert sok mindent elárul azoknak, akik érzékenyek a rezgéseire.

Emlékmegőrző tulajdonága hasznossá teszi azokban a terápiákban, amelyek a jelenlegi életünkre ható, ám az előző életekben elszenvedett sérüléseket vagy lelki traumákat gyógyítják. Ha ónixot tartunk a kezünkben, segít pontosan azonosítani a korábbi bántalmat, amely így megszüntethető a fizikai testen alkalmazott gyógyító technika (újragondolás vagy kristályterápia) segítségével. Ugyancsak alkalmazható régi fájdalmak és bánat gyógyítására is.

 

Pszichológiailag az ónix felismeri és egyesíti a bennünk lévő kettősségeket. A könnyelműségre hajlamos embereket stabilabb életszemléletre ösztönzi, és általánosságban önuralmat biztosít. Az ónix mentális erősítő, amely csillapítja a nyomasztó félelmeket és aggodalmakat. Felruház bennünket azzal a felbecsülhetetlen képességgel, hogy bölcs döntéseket tudjunk hozni.

 

Fizikailag: az ónix segít magunkba szívni az univerzumból azokat az energiákat, amelyek szükségesek a gyógyuláshoz vagy bármi más célra. A testen belül egyensúlyban tartja a yin és a jangenergiákat.

 

Gyógyhatása: az ónix jótékonyan hat a fogakra, a csontokra, a csontvelőre, a vérrel összefüggő rendellenességekre és a lábakra.

 

Alkalmazása: viseljük a test bal oldalán! Tartsuk, vagy tegyük a megfelelő testrészre!

 

 

 

 

 

 

 

Opál

 

Az opál finom rezgéssel rendelkező, érzékeny kő. Hangsúlyozza a kozmikus tudatot, valamint extraszensz és misztikus látásmódra késztet. Eredeti és dinamikus kreativitásra ösztönös, segít, hogy megismerjük valódi énünket és kifejezésre is tudjuk juttatni. Karmikus kő arra tanít, hogy minden, amit teszünk, visszaszáll ránk. Védelmet is nyújt, mégpedig úgy, hogy ha megfelelően van programozva, akkor észrevehetetlenné és láthatatlanná tesz.

 

Pszichológiailag az opál felnagyítja az egyéni sajátosságokat, és a jellemvonásokat a felszínre hozza, hogy meg lehessen változtatni. Fejleszti az önértékelést, segít felismerni lehetőségeink teljes tárházát. Mentálisan az opál világosságot és spontaneitást biztosít. Erősíti a művészetek iránti érdeklődést.

 

Érzelmileg az opált a szerelemmel, a szenvedéllyel, a vággyal és az erotikával hozták összefüggésbe. Csábító kő: felerősíti az érzelmi állapotokat és felszabadítja a gátlásokat. Az érzelmeket stabilizálni is tudja, de mivel szétszórja az energiát, fontos, hogy a használója teljesen kiegyensúlyozott legyen. Egyértelművé teszi az érzelmeket, vagy életre hívja azokat, illetve más kövekkel együtt segíti az egyesítésüket. Megmutatja a múltbéli érzelmi állapotainkat. Arra bátorít, hogy adjunk hangot pozitív érzelmeinknek. Úgy tartják, hogy az opál viselése lojalitást, hűséget és spontaneitást biztosít, a megbízhatatlanságot viszont felnagyíthatja, ha már megvan rá a hajlandóság. Arra is használhatjuk, hogy gyógyulást idézzünk elő a föld energiamezőjében: jótékonyan hat a kimerülő természeti forrásokra, az energiarácsot újra feltölti, stabilizálja.

 

Gyógyhatása: az opál erősíti az élni akarást. Gyógyítja a Parkinson kórt, a fertőzéseket és a lázat, fejleszti az emlékezetet. Tisztítja a vért és a veséket, szabályozza az inzulintermelést, megkönnyíti a szülést és csillapítja a menstruáció előtti tüneteket (ehhez sötét színeket használjunk). Hasznos a szemnek, különösen elixírként.

 

Alkalmazása: tegyük a megfelelő testrészre, elsősorban a szívre és a napfonatcsakrára! Viseljük a kisujjon!

 

 

 

 

 

 

 

Rutil tűs kvarc

 

A rutil tartalmú kvarc bármilyen szinten hatékonyan egyesíti az energiát. Növeli a kvarc energiaimpulzusát, a rezgései nagyon hatásosan gyógyítanak.

Spirituálisan a rutil tartalmú kvarcról azt tartják, hogy a kozmikus fény tökéletes egyensúlya van meg benne, biztosítja a megvilágosodást a lékek számára, és támogatja a spirituális fejlődést. Tisztítja és energiával tölti fel az aurát. Megkönnyíti az asztrális utazást, a kristályjóslást és az üzenetközvetítést. Lehetővé teszi a kapcsolatot a legmagasabb rendű spirituális útmutatással.

 

A rutil tartalmú kvarc hasznos a terapeutáknak és a tanácsadóknak, mert kiszűri a negatív energiát a páciensekből, ugyanakkor oltalmazza az energiamezőjüket az érzelmi oldás alatt, és akkor, amikor szembesülnek a psziché sötétebb megnyilvánulásaival. Védelmet nyújt az asztrális támadással szemben.

 

Használható az előző életek gyógyítására is, mivel eltávolítja a rendellenességet a múltból és segít megismerni azokat a történéseket, amelyek hatással vannak a jelenre. Megkönnyíti, hogy a gyökerekig lehatolva feltárjuk az okokat, hogy megértsük a korábbi cselekedetek következményeit.

 

Pszichológiailag a rutil tartalmú kvarc elér a problémák gyökeréig, megkönnyíti az átmeneteket és az irányváltoztatást.

Érzelmileg enyhíti a sötét hangulatokat, és kiváló ellenszere a depressziónak. Csökkenti a félelmet, a fóliát és az aggódást, megszünteti a szorító érzéseket, szembeszáll az öngyűlölettel.

A rutil tartalmú kvarc az aura megnyitásával lehetővé teszi a gyógyulást.

Fizikailag az idegekből, az izmokból, a vérből és a belekből magába szívja a higanyt.

 

Gyógyhatása a rutil tartalmú kvarc életereje hasznos a krónikus betegségekre, valamint az impotenciára és a meddőségre. Kitűnő kimerültségre és elcsigázottságra. Jótékonyan hat a légutakra, a hörghurutra, serkenti és kiegyensúlyozza a pajzsmirigy működését, elűzi a parazitákat. Segíti a sejtek növekedését és regenerációját, helyreállítja a sérült szerveteket. Egyenessé teszi a testtartást.

 

Alkalmazása: a nyakon a pajzsmirigyre hat, a szíven a csecsemőmirigyre, a napfonatcsakrán az energiára, a fülön az egyensúlyra és az összhangra, átsimítva vele az aurát eltávolítja a negativitást.

 

 

 

 

 

 

Topáz

 

A topáz gyengéd, empatikus kő, oda irányítja az energiát, ahol leginkább szükség van rá. Csillapít, gyógyít, serkent, újra feltölt és motivál, valamint összehangolja a test meridiánjait. Csillapít, gyógyít, serkent, újra feltölt és motivál, valamint összehangolja a test meridiánjait. Az igazságot és megbocsátást támogatja. Segít fátylat borítani a múltra, rávilágít a célokra, és hozzákapcsol belső erőforrásainkhoz. Megerősíti a bizalmunkat az Univerzumban, és képessé tesz arra, hogy inkább csak „legyünk” és ne „tegyünk” semmit. Elűzi a kétséget és a bizonytalanságot.

 

A topáz vibráló energiája örömöt, nagylelkűséget, bőséget és jó egészséget biztosít. A hagyomány szerint a szeretet és a jó szerencse köve, segíti sikerre vinni a céljainkat. Rendkívüli módon támogatja az igenlő hozzáállást és annak megnyilvánulását, valamint a vizualizációt. Azt mondják, hogy egy topázkristály lapjai és csúcsai pozitív és negatív energiákat egyaránt tartalmaznak, s ennek köszönhetően az Univerzumnak szóló kívánság fókuszálható, hogy aztán majd a földi síkon megnyilvánuljon.

 

Hatékonyan tisztítja az aurát és mélyíti a relaxációt; minden szinten oldja a feszültséget, valamint ott gyorsítja fel a spirituális fejlődést, ahol leginkább gátolt.

 

Pszichológiailag: segít felfedezni saját belső értékeinket. Lehetővé teszi, hogy magabiztosnak és emberbarátnak érezzük magunkat, aki szívesen megosztaná a szerencséjét a körülötte lévőkkel és napfényt sugározna rájuk. Az örömteli topáz mellett a negativitás nem tud megélni. Erősíti a nyitottságot és az őszinteséget, az önmegvalósítást és az önfegyelmet; valamint arra ösztönöz, hogy fejlesszük belső bölcsességünket.

 

Mentálisan: támogatja a problémamegoldást, és különösen azoknak hasznos, akik a művészetekkel jegyezték el magukat. Segít tudatára ébredni annak, hogy milyen hatással is vagyunk másokra, valamint felismerni a kemény munka és az élettapasztalatok árán megszerzett tudást. Képessé tesz arra, hogy az összefüggéseket és az apró részleteket egyaránt észrevegyük, és azt is, hogy ezek miként függnek össze egymással. Megkönnyíti az ötletek kifejtését és éleslátást biztosít. A topáz egyedülálló módon támogatja az érzelmeket: megszilárdítja ezeket és befogadóvá tesz a szeretetre, bárhonnan is eredjen.

 

Gyógyhatása: a topáz hangsúlyozza az egészséget. Elősegíti az egészséget. Elősegíti az emésztést, szembeszáll az anorexiával, helyreállítja az ízérzékelést, erősíti az idegeket és élénkíti az anyagcserét. Szent Hildegárd a topázelixírt a látásélesség javítására ajánlotta.

 

Alkalmazása: az ujjakon, a napfonat- és a homlokcsakrán. Helyezzük le annak megfelelőn, hogy milyen gyógyhatást akarunk elérni! Az elixír alkalmazható a bőrre.

 

 

 

 

 

 

Peridot

 

A régi időben a peridotról azt hitték, hogy távol tartja a gonosz lelkeket. Napjainkban még mindig az aura védelmezőjének tartják.

Erőteljesen tisztít. Minden szinten felszabadítja és semlegesíti a mérgeket. Tisztítja a fizikai és a finomtesteket, valamint a tudatot. Megnyitja, tisztítja és aktiválja a szív- és a napfonatcsakrát, megszabadít a „régi terhektől”. Elűzi a bűntudatot és a zaklatottságot. Megmutatja, miként tartsuk távol magunkat a külső hatásoktól, és megmutatja, miként ügyeljünk az útmutatást biztosító magasabb rendű energiánkra.

 

Ez a kő megszabadít a negatív mintáktól és régi rezgésektől, így elérhetővé teszi az új frekvenciát. A pszichológiai kezelés hatását ugrásszerűen felgyorsítja. Ez a vizuális benyomásokat életre hívó kő segíti megérteni a sorsunk és spirituális céljainkat. Főleg a gyógyítók számára hasznos.

 

Pszichológiailag: a peridot csillapítja a féltékenységet, a sértődöttséget, a rosszindulatot és a haragot, csökkenti a stresszt. Növeli a magabiztosságot és az öntudatot, méghozzá anélkül, hogy agresszívvé tenne. Fejlődésre ösztönöz, segít megvalósítani a szükséges változásokat. Hozzájárul ahhoz, hogy a múltba visszatekintve felismerjük mindazt, ami javunkra válik a megszerzett tapasztalatokból, és megmutatja, miként bocsássunk meg önmagunknak. Erősíti a pszichológiai tisztaságot és jóllétet. Lehetővé teszi a spirituális igazság megismerését, és szabályozza az élet körforgását.

 

Mentálisan: a peridot élesíti a tudatot és megnyitja a tudat új szintjei előtt. Megszünteti a letargiát és ráirányítja a figyelmet minden olyan dologra, amelyet tudatosan vagy tudattalanul elhanyagoltunk. A peridot segítségével beismerjük a hibákat, azon továbblépünk. Arra ösztönöz, hogy felelősséget vállaljunk a saját életünkért, különösen olyan helyzetekben, amikor úgy gondoljuk, hogy minden baj valaki más hibájából történik. A peridot hatása javít a nehéz kapcsolatokon.

 

Gyógyhatása: a peridotnak erősítő hatása van. Gyógyítja és regenerálja a szöveteket. Erősíti az anyagcserét, és jótékonyan hat a bőrre. Támogatja a szív, a csecsemőmirigy, a tüdő, az epehólyag, a lép és a bélrendszer működését; gyógyítja a fekélyt, erősíti a szemet. Energiát ellensúlyozzák a rögeszmét, depressziót és legyőzik a hipochondriát.

 

Alkalmazása viseljük a torkon! Tegyük a megfelelő testrészre, elsősorban a máj fölé, a bőrrel érintkezve!

 

 

 

 

 

 

Türkiz

 

A türkiz az egyik leghatásosabb gyógyító. Biztosítja a vigaszt a lélek és a jólétet a test számára. Védelmet nyújtó kő, és emberemlékezet óta amulettként használják. Úgy tartják, ha megváltoztatja a színét, az a veszély vagy a hűtlenség jele. Elősegíti a spirituális ráhangolódást, valamint megkönnyíti a kommunikációt a fizikai és a spirituális világgal. A harmadik szemre téve erősíti az intuíciót és elmélyíti a meditációt. A torokcsakrán felold a régi eskük, gátlások és tilalmak alól, s engedi, hogy a lélek újra kifejezze önmagát. Feltárja az előző életeket, és megmutatja, hogy a sorsunk alakítása miként is zajlik, illetve attól függ, mit teszünk minden pillanatban.

 

A türkiz tisztító kő. Eloszlatja a negatív energiát, megtisztítja az elektromágneses szmogot, és védelmet biztosít a környezeti szennyeződésekkel szemben. Kiegyensúlyozza és összehangolja a csakrákat a finomtestekkel, valamint ráhangolja a fizikai szintet a spirituálisra. A hagyomány szerint a türkiz egyesíti a földet és az eget, összebékíti a férfi- és a női energiákat. Empatikus és kiegyensúlyozó kő. Támogatja az önmegvalósítást és a kreatív problémamegoldást; csillapítja a lámpalázat, ha tömeg előtt kell beszélni.

 

Pszichológiailag: erősítő kő. Megszünteti a mártíromságra való hajlamot vagy az önszabotázst.

Mentálisan: belső nyugalmat biztosít, miközben nagyon is éberek maradunk, és segíti a kreativitás megnyilvánulását.

Érzelmileg: megszünteti a hangulathullámzást, és belső nyugalmat biztosít. romantikus szerelemre ösztönöz.

Fizikailag: kitűnő kő kimerültségre, depresszióra vagy pánikrohamokra. védelmet nyújtó képessége kiterjed a külső hatásokra és az atmoszférában lévő szennyező anyagokra is.

 

Gyógyhatása: a türkiz erősíti a test meridiánjait és a finom energiamezőket. Erősíti a fizikai és a pszi immunrendszert, regenerálja a szöveteket, támogatja a tápanyagok felszívódását, enyhíti a szennyeződések és a vírusok okozta fertőzéseket. Gyógyítja az egész testet, különösen a szemet, beleértve a hályogokat is. Csökkenti a savtúltermelődést, jótékonyan hat a köszvényre, a reumára és a gyomorra. Gyulladáscsökkentő és méregtelenítő hatású, enyhíti a görcsöket és a fájdalmat.

 

Alkalmazása: tehetjük a testen bárhova, de főleg a harmadik szemre, a török- és a napfonatcsakrára. Kitűnő elixír készíthető belőle.