Utazz divatosan!

Ékszerek, melyek felejthetetlenné teszik a nyaralást

 

Tippek és praktikák, hogy csomagold el és utazz kedvenc ékszereiddel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Végre itt a nyár és sokak számára elérkezett a megérdemelt pihenés időszaka. Akár külföldi útról, kalandtúráról vagy csak a tengerparton barnulásról legyen mindannyiunkban felmerül a kérdés, hogy miért hagyjam otthon kedvenc ékszereim, viszont mit és hogy csomagoljak be, hogy ne essen semmi baja.

Ne ess kétségbe, van egy remek hírem! Könnyen és gyorsan elsajátíthatod az ékszerekkel való utazás csínyját. Hogy miként? Tarts velünk ebben az utazásban.

 

Mit vigyek és mit hagyjak otthon?!

 

Nem számít, hová utazol és milyen hosszú távra, tartsd szem előtt, hogy a nyaralás egy kis szünetet biztosít a rutin és mindennapok világából. A legtöbb utazásnál egy egyszerű szabály, „ne hozz semmit, ami miatt aggódhatsz vagy a szívedhez nőtt”. A legjobb, ha az olyan ékszereket, melyek értékesebbek vagy a színvünkhöz nőttek inkább otthon hagyjuk, hacsak nem az életünk kulcsfontosságú része.

 

Ez nem azt jelenti, hogy minden darabunk otthon kell hagynunk. Épp ellenkezőleg! A nyaralás nagyszerű alkalom arra, hogy felékszerezzük magunkat, és jó ürügy, hogy bővítsük a kis ékszerkollekciónk pár új kedvenccel.

 

 

Az esetek többségében a legjobb, ha valami semleges egyszerűbb darabokat, mint a kis karika fülbevaló, egy kis medál vagy lánc esetleg karkötő, viszünk magunkkal az utazásra. Ezekhez a darabokhoz válogass össze pár karakteresebb ékszert is (nem kötelező drágának lenniük), sose tudhatod alapon, hiszen a nyaralás sok-sok izgalmas meglepetést tartogathat.

 

Az esküvői gyűrű kérdése

 

Az utazkás során felmerül az esküvői- valamint az eljegyzési gyűrű kérdése. Személy szerint attól függően ki mennyire babonás a szerint javaslom a viselését a nyaralás alatt. Én egy pihentető utazás alkalmával inkább egy olcsóbb, de szép ékszert viselek, mely ugyan azt a célt szolgálja.

 

 

Ha imádod a gyémánt ékszereket, akár az eljegyzési gyűrűd, de nem szeretnéd elhagyni, vagy meg szeretnéd óvni, ilyen alkalomra ajánlom az ékszer olcsóbb másolatát viseld, melyet el lehet készíttetni az eredeti ékszer értékének töredékéért.

 

 

Ha mégis úgy döntenél, hogy drágább ékszerekkel utazol, mindenképpen köss ékszereidre biztosítást, melyet az utazási irodánál vagy biztosítóknál megtehetsz.

 

Hogyan csomagoljam ékszereim

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Már megtervezted a teljes utat és eldöntötted mely ékszerekkel fogsz utazni. Felmerülnek a tipikus kérdések, mint például Mit tegyek, hogy a láncaim ne kuszálódjanak össze és órákat töltsek azzal, hogy a szinte gordiuszi csomót kibogozzam?

 

Nézzük ezeket a módszereket:

 

Ha gyakran utazol, érdemes beruháznod egy táskára, amely kifejezetten az ékszerek számára van kifejlesztve. (Ezek lehet kisebb táska vagy akár összetekerhető tartó is.) Nem kell, hogy drága legyen, de egy ilyen tokban vagy táskában tárolva megelőzhetjük a láncok összegabalyodását és kedvenceink karcolódását.

 

 

Szívószálak: Hogy gubancmentesen tartsuk láncainkat húzzuk végig nyakláncunk egy szívószálon, majd mikor megtettük a másik oldalon kapcsoljuk össze a láncot. A szívószálakat tedd egy keményebb felület mellé, így biztosan nem lesz semmiféle probléma ékszereddel.

 

Kartotékkártyák: Fülbevalók tárolására a legalkalmasabb egy névjegykártya vagy valamilyen keményebb papír. Biztosító tű segítségével szúrjunk apró lyukakat, és tűzzük fel a fülbevalókat a kártyára. Mikor végeztünk tekerjük be egy ruhába és máris betehetjük a bőröndbe.

 

Gombok: Ez a trükk nem csak utazásnál, de akár otthon is praktikus lehet. Biztos mindenkinek van otthon pár tartalék gombja (a nagyobb gombok praktikusabbak). Párosítsuk a fülbevalókat a gomblyukakban, így 2-2 pár lesz egy gombban. Utazásnál tedd a gombokat egy puha zsákba és máris szálíthatod őket. Ugye milyen egyszerű?

 

Napi tablettás dobozban: Ismered azokat a pirulás dobozokat, melyekbe teljes hétre előre, minden napra külön el tudod csomagolni gyógyszereid, vitaminjaid? Ezek a dobozok utazásnál tökéletesen alkalmasak ékszereink szállítására, hiszen minden egyes fakkba elhelyezhetsz egy-egy pár fülbevalót, kisebb gyűrűt vagy akár láncot is.Tudod azok hétnapos pirulás dobozok kezelésére használt heti pill adag? Ők a tökéletes méretű tárolására egyedi fülbevalók, gyűrűk és még kisebb karkötő és nyaklánc.

 

Kis lezárható éthordók: Ha van kisgyerek a családban, akkor valószínűleg egy sor kisebb, zárható műanyag éthordót vagy dobozt tartunk otthon. Ezek remek lehetőséget biztosítanak arra, hogy a nagyobb karkötőinket, merev láncainkat, vagy akár a feljebb említett gombos praktikával fülbevalóinkat egy helyen taroljuk.

 

Kis műanyag zacskók: Tudtad, hogy szinte kivétel nélkül minden ékszercég, legyen szó drága vagy olcsó helyről, mindannyian légmentesen lezárható tasakokban tárolják ékszereiket? Nos, ez egy kis kulissza titok és ezt te is meg tudod tenni utazásod során.

 

 

 

Fontos, hogy ha repülővel utazol, mindenképpen a kézipoggyászba tedd ékszereid, mivel a feladott pottyász sokkal nagyobb eséllyel tud eltűnni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

És ne feledd: Kis odafigyeléssel bárki bárhová magával tudja vinni ékszereit, így a nyaralás alkalmával sem kell nélkülöznöd a szívedhez közel álló darabjaid. Amennyiben tetszett cikkünk tekintsd meg korábbi cikkeinket, vagy iratkozz fel hírlevelünkre!

Nem tudod milyen ékszerek illenek a stílusodhoz?

Megvettél egy ékszert, de nem érezted jól magad benne?

 

Íratkozz fel 5 részes tanulmányunkra és megmutatjuk, hogyan mozogj magabiztosan ebben a különleges világban,

illetve bevezetünk az ékszerviselés új dimenziójába!

 

Feliratkozom a tanulmányra! Katt ide!